Hakkaja kana kalendermärkmik



See siin on postitus, mis tutvustab Sulle kalendermärkmikku "Hakkaja kana". Aastamärkmikku, mis innustab ja inspireerib iga nädal, on käsitsi tehtud olemisega ning hoiab head rahvuslikku joont. ÜHTLASI märkmikku, mida on võimalik e-kirja või sõnumi teel endale FAILINA Jaago talust TELLIDA ning ise VÄLJA PRINTIDA, KOKKU KÖITA ja heade sissekannetega varustada.


Kujunduses kasutatud elemendid on joonistatud, sestap sobib aastamärkmik lihtsalt suu-uuurepäraselt oma käega täienduste tegemiseks, lisapaberite juurdekleepimiseks ning igal moel isikupärastamiseks. Tulemuseks on tõeliselt Sinu moodi päevaraamat! Märkmikus on lisaks iganädalasele põhjalikule paarislehele (nädal-kahel-lehel) ülevaade kogu aastast (kuu-ühel-lehel), kalendrid 2020 ja 2021. aasta kohta ning nimekirjad sünnipäevade, oma eesmärkide, loetud raamatute, heade hetkede ja muu vajaliku üles tähendamiseks.
Kui juba tuligi märkmikuisu peale, siis kirjuta e-kiri aadressil jaagotalu@gmail.com (põhjalike juhistega varustatud märkmikufaili hind on 7 eurot), või saada sõnum Facebookis, kui veel päriselt mitte, siis loe edasi!


"Hakkaja kana" sai inspiratsiooni imetlusväärsest ülestähenduste viisist nimega bullet journal. Ma ei tea, kas sellele eesti keeles head tõlget ongi. Bullet journal on nimelt seda tüüpi päevik, kus kogu kujundus tekib ajapikku ja tasapisi, tekstide, illustratsioonide ja mitmesuguste muude ise joonistatavate ja lisatavate kujunduselementide kaudu. Põhjaks on sedasorti päevikutel tavaliselt õrnalt tipitäpiline paberileht, mis hoiab soovi korral tekstil sirget joont, aga võimaldab vabalt ka joonistada või muul moel kirjutusvahendiga hullata.


Bullet journalid on minu meelest nagu kunstiteosed- hästi isikupärased ja tõeliselt ägedad. Leheküljed varieeruvad lihtsamast päeva või nädala ülevaatest kõikvõimalike nimekirjade,  tabelite ja visuaalideni- sõnaga nende asjade ja teemadeni, mis päeviku pidajat parajasti kõnetavad ja mida ta elus oluliseks peab.


Soovisin, et minu aastamärkmik näeks ka sedamoodi välja. Aga iga päeva ise üles joonistada- kust küll seda aega ja püsivust võtta? Mõtlesin, et oleks tore, kui osa tööd oleks ikkagi juba tehtud ja minu osaks jääks vaid suu-uu-tsu täiendada. Aastamärkmiku idee oligi sündinud! Nojah, kujundus tuli küll ikkagi endal teha, aga et mul oli suur isu peal ja hoog sees, siis ühtejutti oli see igavesti vahva projekt.


Aga et miks just kana ja veel hakkajat sorti?
Ega ma isegi päris täpselt tea. Mõnikord on nii, et inspiratsioon isegi ei küsi, kas ta tohib maanduda. Lihtsalt lendab peale, tegematajätmise võimaluseta. Selle märkmikuga täpselt nõnda oligi.
Kõigepealt tulid kanad. Siblisid mu peas, siis trügisid paberile, nõudsid värve ja lõpuks kaagutasid end arvutiekraanile välja.


Kanade kõrval mängivad kujunduses samavõrd olulist rolli meie rahvusmustrid, mille joonistamist nautisin täpselt sama palju kui kanu. Vahva oli digilaua abil arvutiekraanile manada meie oma kirju sootuks lennukamal ja värvikamal moel kui tavaliselt. Seejuures on ka see käsitöö- iga joone ja juti tegid mu enda sõrmed- mis sellest, et digilaual. 
Jagasin mõnuga neid mustreid lahkelt oma kanadega. Tulemuseks on kujundus, kus hüppavad, sehkendavad ja siblivad tõeliselt rahvuslikud ja hakkajad kanad.


Otsustasin, et märkmikus peab olema ruumi nii igale kuule kui igale nädalale, natukesele naljale, sünnipäevade meelespidamisele, märkmetele ja oma nimekirjadele. Ja alati on võimalus ise vahe- ja märkmelehti lisada, paberteibi abil juurde kleepida või muul moel täiendada. Eriti lahe oleks minu meelest see, kui mõnele lehele tekiks juurde ka mõni muna või lausa kana ;).
Et kanad iseäranis hoogsalt lendaks, võid parimaid palasid, põnevaid lahendusi ja üha täituvaid isikupäraseid märkmikke sotsiaalmeedia vahendusel jagada. Teemaviit on #hakkajakana.
Mis muud kui kõrget lendu ja igavesti vinget hakkajat 2020ndat!

Kommentaarid