Jaago sõprade ring 21. oktoobril: romantiline poekott


Keskkonnaministeeriumi kilekotieelnõu, mis kilekotid poes maksu alla paneb ning õhukesed sootuks keelab, on vist küll veel nelja tuule peal, aga meie siin Jaagol käime poes juba head mitmed aastad pigem riidest kui kilest kotiga. Kangakott on nimelt  oluliselt vastupidavam kui kile ja võimaldab mahutada ka rasket kaupa.Kui Su kraam ikka korra või paar poeuksest väljumise järel asfaldile on plartsatanud, jättes pihku vaid rebenenud kilesangad, ei ole kilekoti järele nagu erilist isugi.
Kangast kotte on meil majapidamises ja autos lausa kümneid, aga ega nad kõik ühtmoodi hästi tööta. Mõni on nagu ümbrik- pindala justkui oleks, aga proovi kuidas tahad, sisse mahub heal juhul ikka ainult õhuke pakk paberit. Teised jälle liiglühikeste sangadega- üle õla visata ei saa, käe otsas aga ju kole raske! Kulge nagu mutike turupäeval, kott pahkluude ümber laperdamas, kotikäsi teisest liigesejagu pikem. Kolmadad on  jällegi miskist veidrast tekstiilmaterjalist, mis küll väljast vaadates tugev, aga kui näiteks juustupakk satub terava servaga pingul küljele suruma, käriseb lõhki ja poetab sisu potsti! välja.
Minu isiklikuks kotietaloniks on üks Impsu-tädi sekkarist soetatud puuvillane pikasangaline, mille põhi töödeldud peaaegu ruudukujuliseks. Impsu toob ja viib meile sellega raamatukogust raamatuid. Kui toomine käib enamasti ühe-kahekaupa, siis tagastamine kipub ikka rohkem kahekümne viisi juhtuma. Ükski kilekott ei peaks vastu ja lihtviisil õmmeldud kangakotti ei mahuks elun nii palju lugemisvara. Aga Impsu laiendatud põhjaga kotti mahub!
Sestap võtsingi selle sügise esimese trehvamise eeskujuks just nimetatud koti. Mõnusast puuvillasest paksust kangast valmib vastupidav ühetükikott. Sangad tulevad nahast, see passib puuvillasega hästi kokku. Et poeskäik ilusam oleks, õmbleme tüllist ja linasest riidest kaunistusroosid ka.
Niisiis, kui oled ilusa poodlemise ja hea koti huviline, sea sammud reedel (ja, ongi nii, sel hooajal kohtame reedeti) 21. oktoobril kell 18.00 Jaagole. Nagu ikka, kõik on oodatud, sõltumata varasemast kogemusest. Et julgem oleks, võid näiteks sõbra ka kaasa võtta. Palun anna enne teada ka, et oled tulija, siis tean rohkem kangast valmis panna
Osalemistaks on 8 eurot. See sisaldab kõike vajalikku: kangast, nahka, töövahendeid ja juhatust, kuis kõik kokku käima hakkab. Münditee ja hea seltskond on kauba peale ;)
Näeme varsti!


Kommentaarid