Pea alaspidi saviõhtud algavad 8. veebruaril!

MIS? Jaago talu saviõhtu: pea alaspidi kausid ja vaagnad

MILLAL? 8.02, 22.02, 8.03 ja 22.3

KUS? Jaago talus

KELLEGA? Üksi või sõbraga, esmakordse või kogenud saviõhtulisena

TULEMUS? Hoopis teistmoodi kausid või vaagen, kui tavaliselt.

MIS MAKSAB? Kogu teema (kolm, vajadusel neli kohtumiskorda) osalustaks koos savi, glasuuride, põletuste ja juhendamisega on ühtekokku 70 eurot (kui tuled kaaslasega, siis kahe peale 130). Keraamika on juba kord sedasorti teema, mis vajab mitut trehvamist ja vahepealset kuivamis- ja põletusaega. Kärmemad saavad kolme korraga hakkama, naudisklejad võtavad enda jaoks aega neli korda.

KUIDAS OSA SAADA? Registreerumiseks saada e-kiri, FB-sõnum või helista 5297919. Siis on kindel et koht laua taga olemas ning savi ja teetermos ootavad ;). 

NB! Iseäranis võiks kõrvad kikki minna kassi- ja koeraomanikel- kohe räägin, miks!

Seekordne aasta alguse teema kujunes välja koostöös meie pere koduloomadega- Mammu (kass), Villemi (koer) ja Trapsuga (miniküülik). Neid kolme ühendab asjaolu, et rohkemal või vähemal määral elavad nad kõik meil aeg-ajalt toas- Villem ja Mammu kogu aeg, Traps vahetevahel ja Tirtsu toodud salakaubana. 

Kui juba elatakse, siis ka süüakse- sestap on meil pliidi juures koerale ja kassile söötmisjaam sisse seatud- kokku kolm kaussi. Ühes on Villemi proviant, teises Mammu jagu ja veekaussi jagavad nad sõbralikult ühiselt. Tegelikult jagavad söögikausse ka- siis kui naaber ei näe :). Söögikaussidega on aga nii, et kui Villemi oma- alt laienev klassikaline lemmikloomapoe kauss- on alati omal kohal söötmisvaibal, siis Mammu lihtsat kausikest tuleb alatasa kapi alt, saare tagant või pliidi saapakuivatusaugust otsida. Selge see- alt laienevat anumat, milles teine kauss justkui sees istub, on keeruline uppi ajada või minema nügida, samas kui tavaline nõu kipub söömise käigus kipub kohta vahetama. Vahel läbitakse söömaja käigus kaussi lükates mitu meetrit- eriti siis, kui Villem järelnopet teeb. 

Sama lugu on jänese nosimistega. Pane snäkikauss, kuidas tahad, ikka on uppis. Toetab oma potsaka esiotsa servale ja keerab kausi endale pähe. Kolks. Kraami võib muidugi põrandalt ka süüa, ega jänesel vahet pole, aga mina pole päris rahul. Seepärast otsustasin teha mõned ümberminekukindlad kausid, toeka topeltseina ja justkui pea-alaspidi süsteemiga, kus välimine tagurpidi kauss hoiab sisemist paigal. Väga mõnus tegemine oli ja nüüd on kõigil loomadel omanimeline kauss, mis püsib kindlalt paigal. 

No ja siis laiendasin teemat kastist välja. Tuli isu proovida tiba kopsakamat sorti vaagnat, mis istuks laual nagu raudnael. Vaagnatel on loll mood põletuses pirtsutada, aga selline üks-teise-ümber- tegemisviis peaks selle kapriissusse taltsutama. 

Et kahe kausi "ühinemiskohta" tuli põhjalikult töödelda, häilisin servad näpu ja tööriistadega mõnusalt pehmejooneliseks ja sile-siledaks. Selline pinnatöötlus lisab nõule tugevust ja toob savi iseloomu mõnusalt välja. Kuivtoidu ja kuivade toiduainete puhul võib siis anuma glasuurimatagi jätta. Mina aga plaanin siia veel teistki põnevat töövõtet- glasuurisgrafiitot. Mul on selleks täpselt sobivad glasuurid olemas! Sgrafiito puhul katame valmis anuma glasuuriga ja kraabime siis glasuuri sisse mustreid, mis toovad aluspinna glasuuri alt osaliselt välja. Tulemuseks on graafilise maalina mõjuv pind, just nagu äge linoollõige. 

Saviõhtul saad valida, kas soovid teha kaht väiksemat kaussi, mis sobivad lemmikloomanõudeks või võtta ette üks kopsakam vaagnat meenutav. Ja otse loomulikult võid tulla hoopis oma keraamiliste unistuste ja saviplaanidega- aitan need teoks teha!

Registreerumiseks saada e-kiri, FB-sõnum või helista 5297919. Siis on kindel et koht laua taga olemas ning savi ja teetermos ootavad ;). 

Kas näeme varsti?

Kommentaarid