Jõuluaeg Jaago käsitöötalus: väike jõulueelne käsitööspaa ja jõulukohvik!

Detsembripäevad Jaago käsitöötalus on miski, mida tõesti ootame– lihtsalt nii väga meeldib see piparkoogihõnguline sooja valguse ja saladuslike ettevalmistustega täidetud aeg! Teame ammuilma, et jõuluootustunnet ei saa kellelegi torukübarast välja tõmmata- see tuleb igaühel enda seest üles leida. Meil on aga juba mitmeid aastaid olnud kombeks sellele omalt poolt hoogu anda erinevate mõnusate käsitöiste sündmustega, millest oled väga oodatud osa saama.  Niisiis astud ehk paariks tunniks, üheks mõnusaks hommikuks või kogunisti terveks päevaks meile Jaagole sisse? Võid olla ette kindel, et õhtupoole koju minnes on Sul tunne ja jõulud päriselt käpas :).

Sel aastal on meie jõuluootusaeg kantud valgete jõulude ideest. Nii polegi lõpuks väga oluline, kas lumi jõuab meieni koos pühadega või pisut hiljem kodu ja advendiaeg on valged niiehknaa. 

10. DETSEMBRIL kell 11-18 ootame kõiki ise tegemise huvilisi väikesesse jõulueelsesse käsitööspaasse alapealkirjaga oh üllatust "Valged jõulud". 

Spaa on ju teada-tuntud lõõgastumise ja mõnulemise koht, aga käsitöötalule omaselt käivad ka need tegevused meil ise tegemise ja loomingu kaudu. Protseduuride paketti kuulub sel aastal keraamika, paberitööd ja segatehnika tekstiilist, viltimisest ja õmblemisest. Päeva lõpuks valmib kolm toredat tööd, mis sobivad nii kodu kaunistamiseks kui endale või kallitele kinkimiseks.

Kõigepealt teeme savist keraamilisi valguspalle. Parajas taheduses seest tühi savimuna ootab Sind Jaagole tulles juba ees, sinu ülesandeks jääb pall Sulle sobivate mustrite järgi efektseks perforeerida-augustada. Põletuse ja glasuurimise järel saab valguspalli kasutada küünlakoja, aroomilambi või valgusallika-lambikuplina.

Papjeemašeest ruumilised tähed on elegantne asendus traditsioonilisele jõulupärjale, uksekaunistusele või isegi jõulusokile. Tähetaskusse saab luua rohelise jõulukaunistuse või peita pisikesi kingitusi. See on mõnus nullkuluprojekt, milleks vajalikud materjalid on väga tõenäoliselt Su kodus juba olemas. Kui tähest isu täis saab, võib selle rahulikult kompostihunnikusse panna- kõik kasutatavad materjalid on biolagunevad ja loodussõbralikud. 

Kolmas käsitöötegu teeb Sinu või kingisaaja senisest säravamaks ja valgusküllasemaks- valmistame helkurehteid, mida kanda prossi, ordeni või ripatsina. Ägeda segatehnikas kokku pandud ehte tegemiseks läheb käiku viltimine, tekstiilitehnikad, õmbluspisted ja pärlid. Samavõrd edukalt võib helkuri aga vormistada mehelikuks ordeniks ja sellega meesisiku valgusvihku tõsta.

Jõuluspaa osalustasu on 75 eurot, aga kui tuled koos sõbra, sõbranna, ema. tütre või muu kaaslasega, siis kahe peale kokku 140. Natuke soodsam seepärast, et ärgitada Sind kallitega koos advendiajal Head Ühist Aega võtma ja üksteise seltsist rõõmu tundma. Hinna sees on savitöö materjalid-põletused-töövahendid, paberitöö tarvikud, kõik vajalik helkuriteks, kopsakas keskpäevakõhutäis, tervitus- ja teeleminekuampsud ning juhendamine. Jõuluehtes käsitöötalu, hea seltskond ja jõulune tunne on kauba peale ;)

Päevakava 10. detsembril näeb välja umbes nii, nagu all kirjas:

Alates 10.30      Saabumise ja sissesättimise aeg

11.00                 Tähtede aeg

13.00                 Söömaaeg

13.30                 Saviaeg

15.30                 Helkiv aeg

17.30                Teeleminekuamps ja kojusättimine

Jaago talu JÕULUKOHVIK 18. DETSEMBRIL  kell 11-17 on aga jõuluste lõhnade, maitsete, muusika ja ise tegemisega vürtsitatud advendipühapäev, kuhu kindlasti on hea tulla kogu perega. Kohvikuletil on koogid, kuumad joogid ja toekamad kõhutäited, ülakorrusel toimuvad läbi kogu päeva õpitoad (etteregistreerimisega!) ja lastekino, õues köeb lõkkepada, mille ääres on mõnus kuuma vahukooremütsiga õunamahla juua, hobuseid patsutada ja jänkuaia asukaga tutvust teha. Viimasteks kingisoetusteks on avatud Jaago talu jõulupood keraamika ja kaisukatega. 

Kohvikuletis laiutavad magusad jõulumaitsed, aga lisaks pakub Jaago talu pererahvas toekamaid soojendavaid soolaseid kõhutäisi ja vahukooremütsiga soojendavat õunajooki, kohvest ja taimeteest kõnelemata.

Ülakorrusel on iga paari tunni takka uus õpituba, kõik puha jõulu täis. Õpikatel on väike osalustasu 3 eurot nospli kohta ning palume osalemiseks ETTE REGISTREERIDA nii teame täpselt kohti ja materjale varuda :)

Põrandapatjadega multifilmitoas saab suurel ekraanil vaadata jõulukino või - mis veel vahvam- võtta oma film kaasa ja seda kõigiga jagada!
Kell 13.00-15.00 Eha talu hobuseid patsutada ja ratsutada.
Jänkupesas koos meie Tripsuga paid ja pilti teha ning õuepinkidel sooja õunamahla juua.
Avatud on Jaago jõulupood keraamika, kaisukate ja muu imelise argipäeva tavaariga.

Jõulukohviku ETTEREGISTREERIMISEGA õpitoad on alljärgnevad: 

12.00 Valged jõulud vol 1. Jõulukuused 

14.00 Valged jõulud vol 2. Jõulumunad 

16.00 Valged jõulud vol 3. Valguspurgid





Kommentaarid