Jaago talu saviõhtud: ja valgus sai

MIS? Jaago talu saviõhtu: küünlaanumad ja küünalde valamine

MILLAL? 12.10, 26.10, 9.11, 23.11 ja vajadusel 7.12 kell 18.00

KUS? Jaago käsitöötalus

KELLEGA? Üksi või mitmekesi, algajana või kogenud saviõhtulisena

TULEMUS? Kaks kuni kolm sojavahaküünlamassiga täidetud küünlaanumat ning rohkem hubasust ja valgust Su kodus 

MIS MAKSAB? Osalustasu on kogu teema peale kokku 80 eurot (ehk 16 eurot kohtumiskord). Siia sisse mahuvad meie neli-viis kohtumiskorda, kõik savid-glasuurid, töövahendite kasutamine, juhendamine nii savi kui sojavaha osas, vahamass küünalde täitmiseks ja töökindlad küünlatahid. Kui tuled kahekesi (sõbra, sõbranna, ema. tütre või muu kaaslasega), on osalustaks paari peale 150 (ehk 15 eurot kord). 

KUIDAS OSA SAADA? Registreerumiseks saada e-kiri, FB-sõnum või helista 5297919. Siis on kindel et koht laua taga, savi ja teetermos ootavad ;). 

Sügis. Teadagi.

Pimedam, tumedam. Rohkem sisse- ja vähem väljapoole. 

Mulle see sügise haku uue aasta tunne meeldib. Mitte selline uus, millega peaks rohkem ja suuremalt ette võtma, lubadusi andma ja täitma, pauguga pihta hakkama- see on justkui jaanuari eripära. Pigem aga uus, mis laseb endasse vaadata ja mõelda- mida sa siis õigupoolest tahad? Kuidas tahad? Mida selleks teed?

Mina enamuse ajast tean. Ja kui parajasti ei tea, siis on aeg endale aega anda. 

Muuhulgas just selleks need Jaago talu saviõhtud ongi. Et anda endale aega ja lasta mõtetel mõnusa tegevuse kaudu settida. Leida enda seest valgust ja sära, et jaksata ägedaid asju ette võtta ja teoks teha. Lasta argipäeval hetkeks ukse taha jääda- ja leida ta pärast lihtsama ja põnevamana eest.



12. oktoobril on tulemas selline saviõhtusari, mis varustab Sind mitmete tundide jao oma aja, sära ja valgusega. Saviõhtutel valmib igal osalejal kaks kuni kolm keraamilist küünlajalga koos küünlamassiga- et sügisõhtud saaksid hubasemaks ja valgemaks. Et siis kaks ühes- nagu mulle ikka istub! Kõigepealt teeme savist küünlaanumad- klassikalise küünlajala moodi, ümaramad või kandilisemad, madalad või kõrged- täpselt nii, nagu Sulle meeldib. Põletamise ja glasuurimise järel oled aga sama soojaga oodatud sojavaha valamise õpituppa, mille käigus Sinu uued küünlaanumad saavad tahistatud ja vahaga täidetud. Tulemuseks just Sinu moodi küünlad ja küünlanõud, hubane kodu, valgus ja soojus. Edaspidi on Sul võimalus ja oskused oma küünlaid aina uue vahaga täita. Ei ole vist vaja märkida, et sedasorti erilised küünlad on ka mõnus kingitus ees ootavaks pimedamaks ajaks. 

Saviõhtute teema sai tõuke taanikeelsest hygge-sõnast, mida küllap oled eesti keeleruumiski märganud. Hygge-hubasuse kunst või kultuur- on suunatud mõnususele, soojale atmosfäärile, headele asjadele heade inimeste seltsis-  ja küünlad on selle loomisel ja tundmisel olulisel kohal. Mina olen küll märganud, et just sügisel hakkavad küünlad pere-eelarvest omajagu suuremat tükki haukama. Meil neid ikka kulub- sest tõesti on küünalvalgusega õhtu hubasem ja mõnusam kui see, millel tuled läitmata jäävad. Sestap tundus mõte minu moodi turvalistest küünlaanumatest, mida aina uuesti vahaga täita, tõeliselt mõnus. Kui Sina tunned ka nii, siis seekordne saviõhtusari on just täpselt Sinu jaoks!

Selle teema juures on ühtviisi efektsed nii väga lihtsad küünlaanumad kui ka tehniliselt keerukamad vormid- seega pole oluline, kas oled varem saviga kokku puutunud või ei. Lõpuks teeb loitev küünlatuli ja kordused (mäletad, mitu küünlajalga, eks!) mistahes komplekti ägedaks ja Sinu moodi omanäoliseks. 

Termoses ootab taimetee ja soe hubane käsitööküün on valmis. Hea Sinu moodi inimeste seltskond on pealekauba- täitsa hygge!

Kõlab nagu mõnus sügis, kas pole?

Tuled ka?





Kommentaarid