Väike roheline käsitööspaa tuleb 13. ja 14. augustil!

13. ja 14. augustil oled väga oodatud Jaago talu käsitööspaasse- nädalavahetusele, mis on täis ise tegemist, head seltsi ja mõnusat maahõngu. Meil siin Jaagol voolab aeg teisiti- ja haarab Sinu ka kaasa- luba ainult!

Jaago suvelaager esindab mõtteviisi, mis väärtustab ressursisäästlikkust ja väikest keskkondlikku jalajälge- seega on suvespaa teemad nii taaskasutuslikud, rohelised ja nutikad, kui vähegi võimalik. Materjalidest lähevad käiku need, mis mujal tarbetud osutunud (tekstiilid) või kasvavad ise (lilleilu ja aiasaadused), toidulaud on kaetud kohaliku värske kraamiga ning isegi keraamika küpseb loodusliku energia toel. Lisaks julgustame Sind kohale tulema kahe- või kambakesi- kohalesõidu jalajälg on väiksem, seltsis soodsam ja segasem. 

Selleaastast käsitööspaad inspireerib aed: lilleilu, aiatööd, putukad-liblikad-sumilased ja aiasaadused. Spaakavasse kuuluvad portselanist mutukad, asjalik ja ilus tööpõll, lilleteod (tegu-teod, mitte tigu-teod :), tekitraksid ja nõelaraamat. Teemade täpsema kirjelduse ja umbkaudse päevakava leiad altpoolt. 

Käsitööspaa osalustasu kahe päeva eest on 95 eurot, aga kui tuled koos sõbra/sõbranna/ema/tütre või muu kaaslasega, siis kahe peale kokku 170. See viimane soodustus on mõeldud selleks, et nügida Sind võtma aega olla oma Tähtsate Inimestega üheskoos- niisiis haara ta (või nad) kaasa ja veetke üheskoos mõnus nädalavahetus! 
Hinna sisse mahuvad materjalid ja juhendamine, viis kõhutäit meie toiduhaldjalt Tillu kohvikult ning ööbimine käsitööküüni ülakorrusel (oma magamisvarustus kaasa, esimesed registreerujad saavad broneerida kohaliku madratsi). Hea seltskond, roheline muru, lilleaed ja saunamõnud on kauba peale. Kümblustünni jaoks haara kindlasti kaasa rannariided ja käterätt.
Kui nüüd tunnedki, et see kõik on just Sinu jaoks, siis kirjuta e-kiri, saada sõnum või võta ühendust FB kaudu- nii saab nimi kirja ja koht kindlaks. 
Peatse kirjutamise-kohtumiseni!

TÖÖKAS MINIPÕLL

Kas Jaago talu eluga kursis, on kindlasti märganud, et tunnen põllede vastu suurt kiindumust. Kannan seda rõivatükki tihti, enamasti kleidi aseainena ja meil on toimunud mitu teemapäeva, kus põllekunst on jõudnud ka suuremate rahvahulkadeni :). Neist võid lähemalt lugeda siit. Viimasel ajal olen aga aiatöödel hakanud oma tavapäraste lopsakate põllede kõrval puudust tundma ilupõlle pisemast sõsarast, kuhu mahuks käeperi vaid telefon, taskurätt ja mõni seemnepakk. Ehk siis selline põll, mis ei jääks tööle ega kummardumisele jalgu, sobiks hästi nii kleidi kui püksiga ega kaotaks tasku sisu peenrarde vahele. 

Takseerisin internetis hulka põllesid ja sain aru, et pean taas ise tegema. Tuli väga mõnusalt ja hõlpsalt välja- niisiis teeme spaapäevadel ka! Inspiratsiooniallikaks on lisaks nimetatud aiatöödele Magnolia Pearli hallikassinine, kreemivalge ja luitunud teksa karva maailm, mis toob asjalikkusele lisaks tubli portsu romantikahõngu. Mm, ääremärkusena olgu öeldud, et see on üleni taaskasutusteema, tegelikult tuunime põlle valmis teksapükstest.

PÄRIS OMA SUMILANE

Tolmeldajad on planeedi toimimise seisukohalt teadagi hädavajalikud. Või tegelikult mistahes pisitegelased ja mutuputukad, kasvõi näiteks sääsed. Seda meelsust võiksime vabalt rohkem väljendada- no nii silma ees hoidmise mõttes- kasvõi ühe eripärase prossi kaudu, mida jakirevääril või sallikinnitusena kanda. 

Meie peres ristis pesamuna Joolep kõik mesilased-herilased-muudsorti-mummid sumilasteks. Nüüd kasutame seda sõna sageli ning üheks spaateemaks ongi oma sumilaseprossi kujundamine ja portselani kaudu ellu äratamine. Just nii! Et asi eriti põnev oleks, läheneme tööle "auklikus võtmes". Kujundame stiliseeritud mutuka, kelle keha kaunistab lillmuster. Värvilisest või valgest portselanimassist saab putukale keha ning mõningase tahenemise järel uuristame kavandatud mustri portselankehalt välja. Tulemuseks on filigraani meenutava mustriga sumilane- niivõrd, kui portselan filigraansust lubab ;).

TEKITRAKSID

Aeda lebotama, piknikule või randa siirdudes on suveajal ikka asjakohane tekk või pleed kaasa haarata- hea istet võtta või pikali visata, ilma et sipelgad peppu ja liiv silma roniks.  Aga et kaasavõtt oleks eriti lihtne, on abi toredatest traksidest, mis teki laialivalguvast kompsust korralikuks kaasaskantavaks sangaga varustatud toruks aitavad vormistada. Need siin valmis teemegi: sobilik piknikutekk või rannalina haara ise kaasa, nahk, needid ja muu vajalik tuleb siit.

NÕELARAAMAT

Nõelaraamat ei pruugi Sul esmapilgul kuuluda maailmatuoluliste asjade hulka, aga just eelmisel spaasuvel märkasin, et üks ja teine otsis oma lemmiknõela toredast raamatust välja. Ajas isu peale, sest see abiline hoiab korda ja ülevaadet ning on tegelikult ütlemata praktiline. Niisiis tuleb tegu ette võtta- ikka säästlikus ja mõnusas taaskasutuse võtmes. 

LILLETÖÖ

Augustiks on Jaago talu lillepeenrad kuhjaga lilli täis ning pole üldse kahju neid teiega jagada ka. Küllap näed, kuidas täpselt!

Päevakava*


Laupäev, 13. august
Alates 10.30 Kohalejõudmine ja hoovõtt
11.00 Keraamikaaeg
13.00 Lõunane kõhupai
14.00 Lilleaeg
16.00 Nõelaraamatuaeg
19.00 Õhtune kõhupai
Alates 20.00 saun ja kümblustünn

Pühapäev, 14. august
9.00 Hommikune kõhupai
10.00 Põlleaeg
13.00 Lõunane kõhupai
14.00 Tekitrakside aeg
Umbes 17.00 õhtune kõhupai ja nägemiseni-jätt

*Nii üsna umbkaudne ja muutustealdis




Kommentaarid