Avatud talude päev Jaago käsitöötalus 2021



Tere tulemast meile!

Uksed on avali, kohvikuvitriin kuhjaga täis, kohvipott tulel, õpitoad ja tegevused ootavad- täpselt nii, nagu avatud talude päeval ikka. Sel aastal laupäeval, 24. juulil kell 12-17 ja pühapäeval, 25. juulil kell 10-18. 

Et aga küllatulek ikka huvitav oleks, siis panime kokku kava, mis kujutab endast läbilõiget kõigest sellest, mis meie igapäevaelu juurde kuulub. Lapsed, loomad, aiaelu, hea toit, käsitöö ja ise tegemine, säästlikud ehituslahendused- kõik see on osa meie argi- ja pühapäevast ning jagame seda meelsasti oma külalistega. Kindlasti veab midagi kummuli ja viltu ka, aga seegi on meie puhul tavapärane ja tekkinud muudatused kukuvad vahel pareminigi välja kui algselt plaanitu lubas- niisiis laskem aga käia! Programmi maiuspaladeks on õpitoad ja peenramaatuurid, pühapäevane põlleparaad (algusega 13.00, lähemaks lugemisek kruti kohe postituse lõppu), kodukohviku maitseküllus ja mõnusad lastetegevused. 

LAUPÄEVAL, 24. juulil oleme avatud 12-16.
See on hea päev jutuajamisteks pererahvaga, maitsemõnulemiseks ja aiatuurideks.

¤ Avatud meie KAHEPÄEVAKOHVIK, kus pakume värskeid maitseid ja perenaise parimat koogivalikut ja soolaseid ampse. Jaago talu lapsed meelitavad maiasmokkasid jahutavate jäätisekokteilidega. Meie moodi piimavahuga head kohvi ja münditeed saab muidugimõista ka. Maja kõige pikem, peremees Tairo, pakub pika poisi burgereid.

¤ Toimuvad Jaago talu tasuta ÕPITOAD, kus osalejad saavad korda saata üks kuni mitu mõnusat pisikest käsitöötegu.

¤ JALUTUSKÄIGUD perenaisega (algusega kell 13.00 ja 15.00): kõneleme jätku loovast peenramaast (ehk permakultuurist), ümmargustest rakkepeenardest ja laisa aedniku aiamaast. 

Jaago talu aed peegeldab mu ettekujutust mõnusast aiapidamisest. Meie tarbeaed peab katma käsitöötalu vajadused nii toidu kui ka vaasilillede osas ning on võimalikult enese eest ise hoolitsev süsteem, kuhu mõtestatud rajamise järel panustame minimaalselt ressursse- (rohimisele kuluvat) aega, kastmisvett, raha. Just sellest peenramaast aiakäikudel kõnelemegi: mida teha, kuidas teha ja mida mitte mingil juhul teha- see on kah järele proovitud. Ja muide, kui võtad külla tulles külakostiks ja meie aiamaa täienduseks kaasa mõne toreda valgetes, lillades või roosades toonides püsiku, mis sobib lõikelilleks ja pistad mulle pihku, ootab sind kohvikus soovi korral tasuta kohv ;)!

¤ Kohvikus saab kinni püüda peremehe, kes hea söögi pakkumise kõrvale kõneleb pillirooseinte ja savikrohviga käsitööküüni saamisloost.

¤ ROHEVAHETUSPUNKT: võta kaasa oma aias laiutama läinud taimehakatised, aiasaadused või muu aiakraam ja vali vastu see, mis rohevahetuspunktis silma hakkab Lisaks kukeharjadele ja toredale kirjulehisele igihaljale leiab rohevahetuspunktist kindlasti ka mõned Jaago aialilledest kimbud. 


¤ LOOMADE patsutamine ja paitamine.

¤ Pisikestele külalistele on vabalt kasutamiseks LIIVAKAST ja liumäetorn (vanemlik järelvalve eeldatud ja oodatud!)

¤ Natuke suurematele külalistele avatud SEIKLUSSEIN ja pikkade aistega KIIK

¤ Jaago talu muutub kogu päevaks maakodu stiilis FOTOSTUUDIOKS, kus asjatundlik fotograaf Eelika Sinu ja Su pere soovi korral mõnusal pisikesel vabaõhu-fotosessioonil pildile püüab, aksessuaariks hulganisti ehedat maaelu. Kvaliteetsed pildifailid saad enda käsutusse digikujul- soovi korral prindi oma mõnus päev kasvõi tapeedile!

¤ Avatud KÄSITÖÖPOOD.

¤ Eha talu HOBUSED- patsutamine ja ratsutamine


PÜHAPÄEVAL, 25. juulil ootame külla 10-18.

Ka pühapäeval on lahti kõik, mida laupäeval näha saab- kahepäevakohvik ja jäätisekokteilibaar, rohevahetuspunkt ja laste tegelusala, jalutuskäigud peenramaal ja käsitööküünis (algusega 11.00, 12.00 ja 15.00), õpitoad ja loomade paitamine

AGA LISAKS
¤ toimub algusega kell 13.00 talu hoovil meeleolukas PÕLLEPARAAD, mis peaks silma särama panema igal emal, tütrel ja vanaemal. Avaneb tavalise imelise argipäeva riidekapp, kus kindlasti leiab hulga Jaago talu kaubamärgiks kujunenud satsipõllesid, rikkalikke seelikuid ja lahedaid lapilisi pükse. Südamelähedasemad võid tasu eest endaga kaasa viia. Et aga ülevaade tekiks, mida pakutakse, patseerime Sinu rõõmuks kogu rõivavalikuga õuel triibuvaibal ringi ja näitame valminud kollektsiooni eest, tagant ja külje pealt ka!

Oled südamest oodatud!


Kommentaarid