Väike ja roheline tuleb taas!


Selle kevade uperpallid on küll ma-ei-tea-mitme-kraadised- maailm kukkus ikka päris kummuli ja meie peres tundus vahepeal, et ei pruugigi päris õigetpidi enam pöörduda. Õnneks siiski paistab, et tasapisi hakkavad asjad jälle rõõmsamaid radu käima.
Mulle endale meeldiks mõelda, et võtame sellest koroona-ajast kaasa uusi häid oskusi. No kasvõi mõistlikumal kombel tarbimise, harvemad poekorrad ja paremad toitumisharjumused ise kokatud pärissöökide näol. Mina küll proovin. Hirmsasti tahaks, et oma lastele saan jätta maailma, mis püsib ikka enam-vähem jalgel.
Sellest samast mõttest on kantud ka Jaago talu väike roheline käsitööspaa. Sel aastal ootame sind käsitööpuhkusele 8. ja 9. augustil. Tule, oled väga oodatud!
Väike roheline käsitööspaa on ettevõtmine, mille kandetaladeks on roheline/säästlik/taaskasutuslik mõtlemine ja käsitöine tegutsemine. Mhmh, just nii! Seega kaks päeva ise tegemist ja käsitööd, aga sellisel moel, et tegutsemise keskkondlik jalajälg oleks võimalikult pisike või aitaks see mõnd elus ette tulevat probleemi rohelisel ja säästlikul moel lahendada.
Nii näiteks valmistame sel aastal jääkmaterjalidest vinge skandinaavia stiilis memotahvli, teeme teise ringi tekstiilidest ÜLIlihtsal viisil vastupandamatuid ümarpatju ja lahedaid vöösid ning
täiendame kodust serviisi just selle anumaga, mida kõige enam vajad. Täpsemalt loe teemadest altpoolt.
Käsitööspaa osalustasu on 85 eurot, kui registreerud sõbra või sõbranna, ema või tütre, kaasa või kaaslasega, siis kahe peale kokku 160. See sisaldab kõike, mida mõnusaks eluks kahe päeva kestel vaja- materjale, töövahendeid, savi, glasuure ja keraamikapõletusi, hõrgutisi meie toiduhaldja Tillu menüüst (viis kõhutäit) ja magamiskohta. Saab sauna ja kümblustünni, augustitaevast ja rohelist muru. Kaasa palume võtta oma magamisvarustuse, kiirematel registreerujatel võimalik broneerida kohalik madrats.
Osa võtmiseks kirjuta kiri e-posti aadressil jaagotalu@gmail.com, saada sõnum FB kaudu või helista telefonil 5297919.

Päevakava*

Laupäev, 8. august
Alates 11.00 Kohalejõudmine ja hoovõtt
12.00 Saviaeg
14.00 Lõunane kõhupai
15.00 Saviaeg
17.00 Vööpunumine
19.00 Õhtune kõhupai
Alates 20.00 saun ja kümblustünn

Pühapäev, 9. august
9.00 Hommikune kõhupai
10.00 Padjaklubi
13.00 Lõunane kõhupai
14.00 Metalli- ja nahatöö
Õhtune kõhupai ja nägemiseni-jätt

Lugudega keraamika
Savi on mu lemmikmeedium ning elu on näidanud, et tegelikult on maailmas vaid mõned üksikud inimesed, keda see külmaks jätab. Sel korral teeme midagi imeliselt enesessesüübivat - kujundame saviribale savilehekeste, templite ja reljeefide abil mustri, mille keerame hiljem lihtsaks ümaraks või ovaalseks anumaks. Savipinnale oma lugude loomine on tõeliselt meditatiivne tegevus, millesse on lihtne end unustada tundideks- ausõna! Inspiratsiooni leiad juuresolevatelt scandi-folk-stiilis piltidelt, mis pärinevad digi-illustraator Galia Bernsteini imetoredast blogist ja Mr Milly lahedalt keraamikalehelt. Mõned kavandid teen Sinu jaoks spaapäevaks valmis ka- no kui tõesti pea täitsa tühi juhtub olema-, aga väga väga teretulnud oled oma mustrite ja lugudega.

Shabby-scandi ümarpadi
Padi on kõigile teada-tuntud mugavuse abivahend. Polekski nagu miskit erilist. Aga kui padi on niivõrd lihtsalt ning peaaegu õmblusvabalt tehtud teise ringi tekikotist või padjapüürist, siis võib arvata, et ümaraid shabby-scandi-stiilis rõngaid hakkab Su kodus olema omajagu. Selle teema jaoks võid soovi korral ning oma koju sobivuse huvides võtta ise kaasa meelepärase mustriga kangajupi 150x50 cm. Näiteks juuresoleval pildil paistev padi valmis 30 minutiga- siuh ja valmis! Meie võtame üheskoos mõnulemiseks pisut rohkem aega, aga kribinal-krabinal käib see ikkagi.

Rahvuslikest paeltest inspireeritud kurt
Kas tead, mis loom on kurt? Ei? Voh, siis nüüd saad teada!
Murdekeeles nimetakse nõndamoodi vööd ja särginöörist punutud vöö on lahe suveteema, millest on lihtne sõltuvusse sattuda. Õpime selgeks, kuidas vanast T-särgist kõige lihtsamal moel trikotaažpaela teha ning punume paelad ägedaks tänapäevaseks vööks vähemalt kolmel eri moel. Valmiv kurt sobib hästi nii suurtele kui väikestele, nii meestele kui naistele ja punuda võib nii ühevärviliselt kui mitme värviga.



Traadist memotahvel
Metallvõrgust tahvel on lahe ja praktiline sisustuselement, mis sobib kodukontori seinatahvliks, köögitarvikute konksuseinaks või lastetoa mänguasjahoidjaks. Kui metallvõrgule lisada veel aga nahast detailid- ümardatud nurgad, needitud kinnitusaasad ja muu- siis on minimalistlik puhta joonega abimees lisaks tõhususele ka tõeline pilgupüüdja.
Peatsete registreerumiste ja kohtumisteni!


*Võimalikud on pisemad muudatused ja täiedavad üllatusõpitoad, alati parima huvides ;)



Kommentaarid