Leivapäev 9.märtsil


Laupäev, 9. märts on leivapäev! Ja vormipäev! Ja juuretisetopsi päev ka! Küpsetame nii leiba kui leivavorme, juuretisenõust kõnelemata.
Tegelikult võib arvata, et paljudel eestlastel on iga päev leivapäev. Arrrrmastame oma rukkileiba nõnnapööraselt, et välismaale minnes leib tihti esimene asi, millest puudust tundma hakkame. No ja olgem ausalt, koduleiva küpsetamise lõhn on midagi, mis hellema hingega inimestel võib vee silmistki välja võtta, saati siis, khm, süljenäärmetest. Ja tõesti, siin ei ole tegu mingi kampaania korras edevdamisega, ise küpsetatud värske leib lihtsalt ON üle mõistuse MAITSEV!
Teisalt on seesama koduleivalugu paljudele paras müsteerium. Tundub kuidagi tüsilik ning täitsa ise ja omapäe ettevõtmiseks liiga heidutav tegu olema. Õigeid riistu nagu ka pole ja misasja sinna üleüldse tarvis läheb ja kaua see kõik võtab ja...
Selleks, et Oma Leiva Lõhna ja Lugu ikka ja üha rohkem saaks, ootame Sind sel laupäeval, 9. märtsil Jaagole. Võtame leivamüsteeriumi juppideks, seletame need kohad, mis untsu võivad minna, selgeks ja muidugimõista teeme kõik praktikas läbi ka. Edaspidi imestad isegi, miks ometi Sa varem leiba ise ei küpsetanud.


Et leib iseäranis maitsev tuleks, teeme leivale lisaks valmis ka leivavormi ja juuretisetopsi. Savist leivavorm küpsetab leiba hoopis teistmoodi, kui plekist, silikoonist või muust tänapäevasest materjalist pann. Teiseks on isetehtud vormi eeliseks suurus- miskipärast pakuvad poed keraamilisi vorme enamjaolt minimõõdus- mis sellest leivast perele saab! Savist juuretisetops on aga oma leivapoja eest hoolitsemiseks- just keraamilises anumas tunneb ta end kõige kodusemalt.
Päeva osalemistasu on 50 eurot. Siia mahub kõik ülalöeldu- leivaõpetus, keraamilise leivavormi ja juuretisetopsi valmistamine, savid-glasuurid-põletus, lisaks hea seltskond, kõhutäide ja oma isiklik leivahakatus juuretise näol. Pihta hakkame kell 11.00 ja lõpetame, kui kõik valmis, orienteeruvalt 16 paiku. Osalemiseks palume endast kindlasti märku anda, ootan teateid e-kirjatsi, FBtsi, telefonitsi või muul sulle sobival moel.
Peatseni!

Kommentaarid