Jaago sõprade päevad

Üks meie pere aasta alguse alatisi märksõnu- Tartu maraton- on libedalt (ausalt, liigagi libe oli) selja taha jäänud ja minu jaoks märgib see alati ühtlasi jaanuarikuisele leboskelule punkti panemist. Seni kulgesime nädalavahetuseti kindlas rutiinis- lund on, järelikult läheme suusatama! Mammastes, Tartus, Elvas ja koduradadel Vooremäel, perega, kahekaupa, suuskadel ja kelkudel, pikemalt või lühemat- aga igal juhul ja igal võimalusel. Nädalavahetused olid värsket õhku ja lund täis ja ega ma ausalt öeldes nädala seeski millegi teab mis pirakaga maha saanud.
Pikema puhkepausi juures on tore, et mõtted asuvad käima täiesti uusi radu. Küllap on tuttav ka see tunne, kui mõnus molutamine tasapisi tüütama hakkab ning teotuhin jälle kasvama hakkab. Olen meelega sel pakitseda lubanud- las siis kosub, nii et kui lõpuks millegagi pihta hakkan, on tegutsemiseks ruumi ja lusti lausa kuhjaga.
Nüüd tundubki, et puhkusega koos kisub lõpu poole ka talv- koduõuel on igatahes lastega koos ehitatud iglu täiesti lonti vajunud ja põllul paistab tükati juba musta mulda- sellega seoses tundub kevadplaanide tutvustamine igati asjakohane. Niisiis panen sellesama postitusega kirja neli (NELI!) vahvat ettevõtmist, milles igaüks võib osa saada. Ja pane tähele, tegu ei ole mingite tibatillukese sutsakatega, ei, kus sa sellega! Igaühel neist saab ise tegemise lusti tunda kohe terve päeva jagu ja pikem aeg võimaldab ette võtta kopsakamad-lopsakamad tööd. Iga üksiku päeva osalustasu on 50 eurot, see sisaldab kõike vajalikku- materjale, juhendamist ja savi puhul põletusi-glasuurimist. Veel kuulub asja juurde kuulub muidugimõista hea söök ja jook, Sinu moodi seltskond ja meie hubane käsitööküün. Kui KÕIK allolev tundub võrdselt isuäratav, siis kogu neliku (inspiratsioon Tartu Maratoni Kuubikust, eksole :)) eripakkumine on 4. märtsini 160 eurot. Registreerumise avame nüüd ja praegu!
Oled väga oodatud, nii ühele kui mitmele päevale, nii üksi kui sõbraga!

9. märtsil teeme Jaagol leiba ja vorme. Juuretisega leiva tegu on kaugelt ja proovimata vaadates nagu nõiatemp- pikk ja justkui keeruline, "salakuntsi" ja segadust täis. Tegelikkuses on leib üks lihtsamaid- aga seejuures maitsvamaid!- küpsetisi üldse. Peab lihtsalt paari nippi teadma. Kui keegi neist Sulle kunagi kõnelnud ei ole, siis on käpuli käimise oht muidugi suur- tean hästi, sest olen seal olnud :). Et seda ei juhtuks, tule meile! Päeva jooksul valmib mitte üksnes soe ja lõhnav koduleib, vaid ka vajaliku lopsaka (kellele need kaubandusvõrgu tikutoosid õieti mõeldud on, ah?) suurusega savist leivavorm oma imeliselt lõhnavate pätside küpsetamiseks ja vormiga sobiv juuretisetops, kus leivapoega hoida ja kosutada.


30. märtsil on mummupäeva kord. Meie sügisene mummuline koti ja kohviku sari oli tõeliselt mõnus, aga mummuliseks saab oma elu elada muulgi moel. Sel laupäeval saab kõik olema täpiline, tupsuline, ümmargune ja mummuline- taaskasutuse võtmes. Sukeldume sügavale tehnikasse, mille nimi on tagurpidi aplikatsioon ja mummustame sel teel kaasatoodud kampsuni, püksid või seeliku puhta uueks ja pilku püüdvaks. Et aega on terve päev, tuleb teisigi mummulisi üllatusi! Oo, te ei kujuta ettegi, kui vahvaid! Muuhulgas kõneleme ka selliste pükste õmblemisest, nagu pildil näha. Miks just nii, saate peatselt blogist lugeda ka. 


13. aprillil on põllepäev. Siin midagi pikalt seletada pole, kõik saab olema nii, nagu juba varasemalt toimunud põllepäevadel, mille kohta saad lugeda siit ja siit. Et ikka jälle küsitakse, on põlleisu ilmselt aktuaalne ja aprillikuu on justament see parim aeg, et suveks endale satsiline iludus valmis vuristada. Väikese lisarosinana tutvustan põllepäeval aga ka satsiseelikuid ning kõnelen nende õmblemisest ka.


27. aprill saab olema lausa enneolematu pidupäev. Täpsemalt Käsitsi Tehtud Peo Päev. See on päev, mil räägime Hea Peo korraldamisest. Näiteks pulmapeo. Või hõbepulmapeo. Või lapse sünnipäevapeo. Või juubelipeo. Või heade sõprade kokkusaamise peo. Või mõne muu tähtpaevapeo, mida soovid tähistada niimoodi, et nii sina ise kui kõik peol olnud õhkavad hiljem: jaa, vaat see oli sajandi pidu!
Tundub intrigeeriv? Veider isegi? Kes siis peo korraldamisega hakkama ei saaks?
Võib-olla tõesti. Aga mul endal on ringi vaadates küll selline tunne, et pidusid on siiski maailmas liiga vähe. Lähemalt uurides ütlevad tähtpäevaomanikud tihti, et peo korraldamine tundub liiga suur ja keeruline ja hirmutavgi töö olevat.
Mine noh! Hea pidu on lihtsalt nii äge ja tükiks ajaks ülendav asi, et juba sellepärast tasub see ette võtta. Keerukusehirmust saan aru küll ja sestap tuligi mõte just selline koolituspäev korraldada.
Võtame hea peo pulkadeks ja juhatame kätte kõik peoks vajaliku. Et korraldamisele ei kuluks aastapalka ega peaks võtma pangalaenu. Et kõik osalised (kaasa arvatud sa ise) tunneks end oodatu ja hoituna. Et  hea oleks enne pidu, peo ajal ja takkajärgi ka.
Edaspidi oskaid täitsa ilma hirmuta korraldada ja nautida suuremaid ja vähemaid käredaid pidusid. Päev saab olema väga praktiline. Teeme kätega, proovime läbi, uurime ja valmistame. Üht-teist saab su järgmise korraldata peo jaoks kohe valmis ka. Kõnelemist tuleb muidugimõista, aga samuti väga praktilises võtmes- kust leida, kuidas teha, kuhu pöörduda, kes aitab...
Päeva teemad:
Planeerimine (kuidas kõigega õigel ajal või veidi varem perfektselt hakkama saada)
Sisseostetavad teenused ja oma ressursid (mis on sul olemas ja mida vajad väljaspoolt ning kuidas mõlemat optimeerida)
Peo stilistika (kuidas luua meeleolu, mis üleni toetab peo kandvat ideed) ja kaunistuskraam
Lilled
Söök ja jook
Peo programm
Kutsed
Külaliste hoidmine (üllatused ja tänu)
Peo kokkutõmbamine ja ilusa punkti panek
...


Peatse registreerumiseni, jah?


Kommentaarid