Jaago talu seinakalender 2019


Pumm ja ongi käes! Seesamunegi 2019. No olgu-olgu, pumm käis juba kaks nädalat tagasi, aga ikkagi! Midagi on alati selles aastavahetuses, rohi kohe mõneks ajaks jälle rohelisem, meri sinisem ja uusaastalubadused värskemad. Vahel selgub takkajärgi, et uus aasta kulgeb küll kahtlaselt vana jälgedes, aga jaanuari alguses on positiivseid plaane teha kuidagi iseäranis kohane.
Mis Sinu kava selleks aastaks on? Et...eeee... Oot, aga äkki on asi selles, et plaan võiks küll olla, aga pole kohta ja moodi, kus ja kuidas seda visualiseerida. Noh, laiali laotada, silma ette seada, nähtavaks teha...


Mul on plaan pakkuda Sulle plaan. Või vähemalt koht, kuhu plaan sirgeldada. Tegelikult isegi kõik aastas esinevad plaanid, kasvõi iga päeva kaupa. Nii arstilkäigud kui sünnipäevad, küllaminekud ja suusaretked, laste ja loomade logistika ning kõiksugu muud ettevõtmised.
Meil näiteks ei tööta mitte miski, kui seda kalendrisse üles ei tähenda. Eelmise aasta lõpust meenub lausa üks sõnelus, kus poja õiendamisele, miks ja mispärast kellelegi korda ei lähe, et nädala lõpus on sõbra sünnipäev, näitasime kaasaga mõlemad otsustavalt tühja kalendriruudu peale- kui seal pole, pole olemaski! Ülestähendus sai tehtud ja sünnipäeval sai siiski käidud, aga ausalt, kuue pereliikme logistika kooskõlastamine on meie jaoks ainuvõimalik vaid siis, kui kogu kava suurelt silma ees.
Niisiis ripub meie kodukontori seinal juba mitu aastat suurte ruutudega kordineerimistabel, mille aukudesse saab kõik vajalik kirja pandud. Lisaks sellele, et asjad saavad tehtud õigel ajal ja kohas (eh, enamasti :)), võimaldab see vajadusel ka tagantjärele sündmusi rekonstrueerida.
Viimastel aastatel olen soovikohasuse huvides kalendri ise komponeerinud. Lihtsalt poest kunagi ei leia või ei oska otsida sellist, nagu vaja. Noh, jah, kuue asjapulga tegemisteks on omajagu ruumi ka vaja, ju me ei mahu oma suurperega standardisse lihtsalt sisse.


Kalender on kujundatud püstformaadis tabelina, toonitud ruutudega on märgitud pühapäevad ja riigipühad. Päise kujunduse jaoks soetasin täiesti mõistliku tasu eest Etsyst sobiliku graafikakomplekti (soovi korral uuri siit) ning kuude nime jaoks noppisin värvi nendesamade piltide pealt. Printisin kujunduse A3 formaadis välja ning seadsin kruvi otsa rippuma. Aluseks on seesama tahvlivärviga kaetud vineerilatakas, mida kasutasin ka eelmise aasta kalendri jaoks.
Uusaastapakina jagan kalendrit lahkelt Sinuga ka- soovi korral kohanda enda tarbe järgi, prindi välja, planeeri ja pruugi rõõmuga (isiklikuks tarbeks, eks!). Selgituseks olgu veel  öeldud, et allolevatelt linkidelt leiad sama kalendrifaili, aga formaadid on erinevad. Wordis* saad vajadusel oma soovi järgi kalendrile lisandusi teha, pilti vahetada või muudmoodi kalendrit kohendada, pdf on kohe ja muutusteta välja printimiseks.
Head sedasamustki aastat!

Lae Wordi-fail alla siit.
Lae PDF-fail alla siit.



*Ah et miks selline arhailine formaat nagu Word? No vaat seetõttu, et kuigi võiksin eeldada, et Sul on endal edevamad vajalikud programmid ja oskused asja "tööstuslikumalt" ajada-, näitab tegelikkus paraku, et tekstiredaktor on mitmetele siiski esmane või kogunisti ainumas, milles asju ajada.

Kommentaarid

Postita kommentaar