Jaago sõprade ring 15. detsembril: kaisuloom on parim sõber!



Maailmas on mitmeid nähtusi, millesse ma suhtun suure kire, kaasaelamise ja soojusega, aga kaisukad on üks, mis on iseäranis südamesse pugenud. Eks see ole juuresoleval pildil ka hästi näha- Väike Roheline Karuvabrik oma iseloomukate tegelastega on just sellest armastusest sündinud. Olles tuttav üsna mitme lapikuks või kiilaks armastatud isendiga, usun tõesti, et häid kaisukaid pole maailmas kunagi liiga palju. Kaisuloom võib vabalt olla esimene päris sõber, kelle toel võetakse ette parimad seiklused, elatakse üle kurvastused ning tehakse teoks mõnedki hullud mõtted.


Lahe, kui sellise sõbra sünd on ema, vanaema või mõne teise kalli  e n d a  kätetöö. Ise tehtud tegelased on need kõige vahvamad, sest tee mis tahad, osa tegija karismast, mõtetest ja soojusest jääb sündinud kaisuka sisse alatiseks.

Tühja see tegemine aga nii lihtne on! Tean omast käest, et lõige üksi ei anna veel ettekujutust sellest, millisena hakkab kokkuõmmeldud tegelane välja nägema. Mina teen oma karuvabriku mõmmide lõikeparandusi siiamaani nõnda, et muudan, õmblen valmis ja alles siis saan järeldada, kas muutus õigustas end või mitte. Tihti tuleb otsast alata.
Et jõulupakkidest kooruks hulganisti ise tehtud mõnusaid tegelasi, aga lõike ja tegemise osas kõik lihtsamini sujuks, kutsun Sind neljapäeval, 15. detsembril kell 18.00 aasta viimasesse Jaago sõprade ringi, kus hakkab sündima hulganisti häid kaisukasse ja -jäneseid - just selliseid nagu pildil. Karuvabriku pea kümneaastase staažiga on mul kogunenud hulga häid nippe ja trikke, mis kaisukate õmblemise juures kasulikud on. Jagan neid suurima rõõmuga Sinuga ka ja mine tea, ehk saab nõnda alguse mitte ainult üks kaisukas, vaid lausa terve pere või suguvõsa.
Lõike üle Sa pead murdma ei pea. Kasside ja jäneste "nahk" on juba kokku õmmeldud ning alles jäänud vaid tõeliselt toredad tööd- täistoppimine, näo õmblemine, riided ja aksessuaarid. Raskeid otsuseid on muidugi ka: kas poiss või tüdruk?
Kaisukad saavad olema küll tuttuued, aga lähtepunkt on puha taaskasutusmaterjal- vanutatud villased kampsikud, vatiinijäägid, rõivaribad. Kui kodus leidub tähendusega kangajuppe, mõnusalt pehmeks kulunud puuvilla või lina, siis võta julgesti kaasa, sellest saab Su kaisukale mõnus kleit või püks.
Osalemistasu on seekord 12 eurot ja see sisaldab kõike vajalikku- valmisõmmeldud "nahka", täitematerjali, töövahendeid ja õpetussõnu. Piparmünditee ja hea seltskond on kauba peale ;). Kui oled käpp (hmh :)), anna palun teada, kas oled jänese- või kassihuviline, nii tean vajaliku valmis seada.
Peatse kohtumiseni!



Kommentaarid