Uued saviõdakud 16. märtsil: munapeekrid!

Mul oli saviõdakuteema juba ilusti olemas ja poolest saadik juba fotolavastatudki, kui ühtäkki
lihavõtted pähe lõid :). Luban, et välja hautud ja esialgu ootele jäetud teemast saate ka peatselt kuulda, sest olen ka tollega väga õhinas. Esialgu aga siis ülestõusmispühad, eks!
Munapeekreid teate? Neid minimaalsete milliliitritega topsikesi, kust justkui oleks mugav muna süüa. Ei ole, tegelikult... aga siiski on need pisipotskad lihtsalt vastupandamatud.
Meil on terve posu munapeekreid ja munasõbrad oleme ka. Kui Miia oli pooleteisene, oli vastuseks iga "mis sa süüa soovid?" peale rõhuline "MUNA!". Ega see nüüdki teisiti ole. Alles eile keetsin lõunasöögi kõrvale viis muna ja valasin need külma vette jahtuma. Kui korraks selja keerasin, olid kolm (küll õnneks üsna rustikaalselt koorituna) juba Tirtsu kõhtu kadunud. Oehh, loodame ainult, et välja tulevad sama ludinal, kui sisse läksid.
Et argipäeval unub niisiis munakeetmise järel peeker suures söömisõhinas tihti kus seda ja teist, pääsevad nad kapist välja ilulema vaid munapühade ajal. No või siis, kui laste korjatud sinilillerääbakatele on vaasi vaja. Aga lihavõtted poleks küll justkui nagu päris, kui  munalaadungeid, mida me sel ajal värvime, koksime ja sööme, ei saaks ilusatest peekritest serveerida.
NIISIIS, kokkuvõteks kuulutan välja kiire kahenädalase munapeekrisutsaka. Nii leiavad kõik su pühademunad endale väärilise pesa ja peatselt saabuvad kevadlilled saavad samuti sama naksuga majutatud. Kohtume kahel järjestikusel nädalal, s.t. lihavõtteks on peekrid valmis!
Õhina tekitamiseks otsisin veebist inspireerivaid eeskujusid ja siin nad on!. Esimene kujutab Nordic House nimelise (UK :)) ettevõtte kuplikaanega munatopse. Ehh, funktsionaalsus ja mugavus saavad siin küll lõpliku matsu- nii palju tralli ühe lihtsa muna ümber-, aga see-eest milline übernumps välimus! No ja kui tahad oma munad soojas hoida, pole ju ka paha :). Teine pilt on virutatud hellodesignk-nimeliselt Etsy-poe lehelt, kus imeilusat lihtsat ja humoorikat vormi kroonib tõeliselt läbimõeldud kuningilik pakend.
Nüüd tuleb ainult välja mõelda, millised on Sinu munaunistused (loodan, et oled ikka Munasööja :)) ning tulla neid meiega koos savis välja elama. Kahekümneviie- eurone osalemistaks tagab Sulle perejagu munapeekreid ning kõik nende valmistamiseks vajaliku. Anna märku, et oled käpp ja näeme juba kolmaba, 16. märtsil. Ikka Jaagol, ikka kell 18.00.
Ootame!

Kommentaarid

  1. Hei!
    Kas veel on vabu kohti saviõdakule, teeksin meeleldi sõrmed saviseks.
    Päikest.
    Katrin Peil

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Katrin!
      Oled väga teretulnud! Näeme kolmapäeval!
      Ikka Inga

      Kustuta

Postita kommentaar