Uued saviõdagud 30. märtsil: tüpograafia, alfabeet ja ilusate sõnumitega nõud


Kuigi emakeelepäevast pole saviõdagu toimumise ajaks kuigi palju aega möödas, sai pealkiri seekord puhta võõrsõnaline. Kõlab nagu luuletus, kas pole? Keerukate taga seisavad aga täiesti omakeelsed mõisted - trükikunst ja tähestik -, mis said inspiratsiooniks mitte ainult seekordsetele savitrehvamistele, vaid ka portsule Jaago sõprade ringiõhtuile (millest kuulete edaspidi).
Tüpograafia on trükimärkide paigutamise ja kujundamise kunst ning tehnika. Tegeleb nii šrifti (õõh, jälle võõrsõna), kirja suuruse kui reavahede ja -pikkustega. Tavapärane on sellest kõnelda paberi ja prindi kontekstis, aga mina otsustasin teema seekord lopsti! savisse vajutada. Sõna otseses mõttes :) Ja tegin kohe õhinal ühe üleelusuuruse šrifti, suuruse ja pikkusega A valmis- sest A on asjade algus. Et lillelisena on asjad ikka paremad, kasvatasin siirdepiltide abil sinised roosid ka peale.
NIISIIS, seekordses savisarjas tegeleme savist tähtede ja sõnumitega. Ükskõik, mil moel. Inspiratsiooniks on kaasasolevad pildid, allikad leiad altpoolt. Sinu hooleks jääb ennast isutav välja valida, oma tulekust märku anda ning 30. märtsil kell 18.00 Jaagole tulla.
Suured interjööri sobivad savitähed, nõudele trükitud jutud, luuletused, sõnumid ja lihtsalt laiali loobitud tähed, lugudega nõud ja vaasid, kõik mida hing ihkab. Sina ise teed, päriselt!
Kokkusaamiskordi tuleb kolm või neli, ikka üle kolmapäeva. Osalemistaks on kolmkümmend kaks, katab kõik kulud: materjalid, töövahendid, põletused ja juhendamise. Kuum pärnaõietee on pealekauba ;)


Peatse kirjutamiseni!
Pildiallikad:
http://www.buddug.com/
http://www.sagakeramik.se/
http://diy-ome.blogspot.com.ee/
ja
Inga ise







Kommentaarid