Jaago sõprade ring 15. oktoobril: klaaskamee

Olen kindel, et ühel või teisel hetkel olete te kõik kui mitte enda küljes kandnud, siis kellegi kõrvas või kaela ümber märganud mõnd klaaskamee-ehet: kõrvarõngast, medaljoni või prossi. Kui sa päris kindel pole, siis selgituseks seda: klaaskamee on kumer läbipaistvast klaasist nupsuke, mis selle alla asetatud pilti omajagu suurendab. Enamasti on pilt ja klaas asetatud epsakama või vaoshoituma raami sisse, mis pildil kujutatul eriliselt esile tõusta laseb. Kokku moodustavad need kõik võluva vintage-hõngulise terviku, mida võib vastavalt valitud alusraamile kanda nii- ja naamoodi. Imehästi sobib selline ehe ka kingiks erilistel puhkudel, näiteks ristimispäeval, pulmapeol või ümaramat sorti sünnikuupäeval.
Tegelikult ei olegi asja juures midagi keerulist, sest kogu ilu koosneb ainult kolmest jupist: kameealus või -raam, ilupilt ja klaasnups ise. Kokku käivad eelnimetatud liimi abil. Lihtne, onju! Mina aga põrkusin oma esimeste tööde juures kokku mitmete viltu vedavate asjaoludega. Näiteks jäid kamee ja pildi vahele õhumullid, mis vaadet nautida ei lase või kippus pilt liimi toimel lahustuma. Sellest tulenevalt tundus mulle, et üks selleteemaline õpituba maha pidada on igati asjakohane ja just sellega Jaago sõpade ring sel sügisel stardibki.
Kui fotol kujutatu (enda valitud pildiga muidugimõista) isu tekitab, siis kogu oma ettevõtlikkus ja võimalikud kaashuvilised kokku ning sea sammud 15. oktoobril kell 18.00 Jaagole. Anna palun märku ka, et oled tulija. Osalemispanuseks on 5 eurot, kõik muu vajalik ootab siin. Kui aga kindel pilt, mis medaljoni sobiks, juba mõttes mõlgub, siis katsu see printeri, paljundusmasina ja kääride abiga mahutada kolmesentimeetrise rõnga sisse (täpsemalt, pildiketas peaks olema läbimõõduga 3,1 cm) ja võta kaasa. Ei tee paha, kui tagavarapilt ka olemas on. Sel juhul võiks paber olla paksemapoolne ning printer kindlasti lasersordist, mitte tindiprinter.
Peatse kohtumiseni!

Kommentaarid