Saviõunteõdakud algavad 7. oktoobril

Mmmm, lubatud vananaistesuvi on vähemalt kohati kohal ja lubab heldelt õunamahla, pohli ja jõhvikaid, meil millegipärast üüratuks paisunud kartulikobakaid, prunnis peete ning tomati- ja viinamarjauputust. Lõhnab, nagu sügisel ikka: uue ja hääbuva, maitsva ja mullase järele.
Selle sügise saagiks planeerin põllult koristatava kõrval ka hulga savist sahvrivara: õunu, pirne, kõrvitsaid, pohli, peete, porgandeid, ... täpselt seda, mida hing ihkab.
Kõik köögiviljad muutuvad mõningase takseerimise järel savist karbiks-toosiks, mille sisse on hea panna kasvõi sellesama eeskujuks olnud juurika-masuurika-moosi või hoopis muid majapidamises ette tulevaid vidinaid ja pudinaid.
Kui mõte karbina kasutatavast keraamilisest puu- või köögiviljast meeldima hakkas, siis sea 7. oktoobril kell 18.00 sammud Jaagole. Ootan sind kõige tarvilikuga, materjalidest ja õpetussõnadest töövahendite ja keraamikaahjuni välja. Eeskujuks olev vili poleks ka paha kaasa haarata, otstarbe kaotanult võib ta ju vabalt lihtsalt ära süüa. Reserveeri ennast vähemalt kolmeks kolmapäevaks, üle nädala (kohtume seega lisaks 7. oktoobrile veel 21. oktoobril ja 4. novembril), siis on kindel, et vili saab küps.
Oma osalemissoovist anna palun enne teada, siis tean materjali varuda. Nagu ikka, eeldusained puuduvad, s.t igaüks saab hakkama. Julgelt ka need, kel pole olnud võimalust varem sõrmi saviseks teha. Osalemistasu on 32 eurot, see laekugu kas sularahas kohapeal või  osaleja nime ja märksõnaga "Saviõunaõdakud" varustatult ülekandega MTÜ Jaago Sõbrad kontole nr EE372200221045092551.
Peatse kirjutamise-kohtumiseni!

Pildiallikaks on seekord Pinterest. Leitud Michael Michaud`granaatõunakarp on tegelikult arvatavasti küll metallist, aga võluks võrdselt ka savist tehtuna. 

Kommentaarid