Jaago talu suvelaager ootab 8. ja 9. augustil


Sel aastal avab Jaago talu oma uksed käsitöiseks puhkuseks 8. ja 9. augustil. Nagu ikka, on kõik huvilised oodatud, nii "vanad kalad", kui need, kes tunnevad, (nagu üks laagriline mitu aastat tagasi rõõmsalt teatas), et neile on jumalast lausa kaks vasakut kätt antud ja paremaks, sellest tulenevalt, keha küljes enam ruumi ei jagugi. Kui Sa ka kunagi varem Jaagole sattunud pole, tule kindlasti, saad täpselt ise teada ja tunda, mis see on, mis Jaago sõpru meile tagasi toob..
Programm on plaanitud nõnda, et saaks nii kiirelt ja kohe ka kui pikemalt nokitseda. Varasemate laagriliste tagasikaja tulemusel sisaldab plaan portsu savitööd, jõulisemat moodi taaskasutust (selles mõttes, et käiku läheb meeste tööriistakast), peenemat näputööd ning lõhnavat õpituba. Panin teemad omavahel sõbrustama nõnda, et kõigest, mis kahe päeva jooksul valmib, saab kokku ühe eeskujuliku pisikese buduaarilaua varustuse. Sinna kuuluvad näiteks üks romantilise olemisega keraamiline peegliraam, lõhnav kodukosmeetika ja sõrmuseid või muid ehteid hoidev tualettlauategelane. Täpsema info teemade kohta leiad altpoolt. Nagu ikka, kuulub kõik, mis valmib, kojuviimisele ja koduste uhkele aplausile.  
Kahe päeva laagrimaks on 60 eurot ning sisaldab kõike, mis muhedaks osavõtuks vajalik: töövahendeid, materjale, näpunäiteid koos näpuga näitajaga, viit toidukorda ning hulka kohvi ning teed, kui isu peale tuleb. Laagrikõhutäite eest hoolitseb Tillu kodukohvik koos perenaise Eve ning katlapealik Targoga ning välja saab puhata käsitööküüni ülakorruse hubastes matimajutustingimustes või soovi korral telgis.Üle-eelmises lauses mainimata, aga sellest hoolimata kättetoodavad mõnud (saun, matimajutus, maaõhk ja hea seltskond) on täitsa tasuta :)
Registreerumiseks saada kiri aadressil jaagotalu@gmail.com või helista telefonil 5297919. Kiirustamine paha ei tee, sest kummist pole laagrinimekiri kunagi olnud ;)

Laagrikava*
8. august
10.00 Saabumine ja sisseseadmine, tervitamine ja tutvumine
11.00 Pabermassiõpikas: traatkarkass, täitmine ja mähkimine
14.00 Lõunane kõhutäis
15.00 Savist peegliraam
19.00 Õhtune kõhutäide
20.00 Saun ja maamõnulemine

9. august
Alates 9.00 Hommikune kõhutäide
10.00 Pabermassiõpikas: viimistlemine ja riietamine
12.30 Üllatusõpikas
13.00 Lõunane kõhutäide
14.00 Traaditööde õpituba
16.00 Huulepulga õpituba
18.00 Õhtune kõhutäide, lehvitamine ja ärasõit

Savist peegliraam
Selles õpitoas saab lihtne peeglitükk endale savist uhke olemisega raami, väljanägemise piiriks on igaühe fantaasia. Valmis raam jääb kuivama ja põletust ootama, kätte saab peale ahjus käimist.

Traaditööde õpituba
Jõulisemaid võtteid ja meeste tööriistakasti eeldav õpituba toob vastsele peegliraamile kaasa silmapaistva jala: taaskasutuse korras valmib traadist riidepuust tugi, mis ei luba raamil uppi kukkuda. Juhendajaks Jaago talu peremees.

Tualettlauategelane
Selles õpitoas saab tuttavaks pabermassist skulptuuride valmistamisega. Kuigi plaanisin siinkohal eelkõige inimese moodi kuju, võib selles tehnikas valmistada mistahes tegelasi: kasse, koeri või karusid. Õpime traatkarkassi looma, seda täitma, mähkima ning katma. Teisel päeval joonistame näod pähe ja paneme tegelased riidesse ka. Soovi korral saab kasutada keraamilisi nukunägusid, mis siin juba ootavad.
Valmivad tegelased sobivad ühthästi lapsele nukuks, tualettlauale sõrmuseid ja ehteid hoidma või muhedaks kodukujundusvimkaks riiuliserval.

Huulepulk
Hügieeniline musipulk huulte hoidmiseks on tarvilik tualettlauavidin igale inimesele, ka siis, kui suu punaseks võõpamine pole Sinu teema. Vaatame täpsemalt, millest kodukosmeetika tavaliselt koosneb, segame hooldava huulepulgasegu kokku ning pistame pulga sisse ka.

Üllatusõpikas
Ongi üllatus. Kõik, rohkem ei räägi :)

Peatse kohtumiseni!
Inga
Jaago talu perenaine

*Võimalikud muutused laagriprogrammis on kõik kantud parimatest kavatsustest ning ei kuulu seetõttu loodetavasti kurtmisele :)

Kommentaarid