Uued saviõdakud alates 18. märtsist toovad majapidamisse tuld ;)



Paastukuu (kirjakeeli siis märtsi) kaheksateistkümnendamal päeval lõikame pidulikult lahti lindi kaualubatud lambivarjuteemal. Kuigi valguseandjaid saab teha lugematul eri moel, on keraamika selleks üks toredamaid ja kohasemaid materjale. Savi võimaldab pitsilisust, läbikumavust ja erinevaid mustreid väga paljudes variatsioonides ja erinevalt tekstiilidest ja mitmetest muudest struktuuriloojatest täitsa tulekindel ning seega turvalisem. 
Oodatud on nii vanad olijad kui uued tulijad ning eelnev kogemus on täiesti ebavajalik. Küll aga isu uue lambi järele ja uudishimu ;). Hää, kui tead juba ette, kas ihaldad laelampi, seinavalgustit või hoopis lauapealset meeleoluloojat. Väga soovitan oma plaani auklikuks mõelda, sest pitsiline vari lisab lambi süüdates seintele ja sisustusele imetoredaid mustreid. 
Teiseks on mõistlik on pisut muu riistvara peale ka mõelda. Ehk on mõni vana lamp, mis uut varju vajab. Võta kaasa! Võibolla seinavalgustialus? Pista kotti! Lihtsaim variant on jupp kaablit ja pirnisokkel, seda saab laelambi jaoks ehituspoest. Mõtete liigutamiseks ja tuju tõstmiseks panen postitusele kaasa mõned pildid, mille allikad on allpool ära toodud.
Pihta hakkame, nagu ikka, kell 18.00 Jaago käsitööküünis. Igaks juhuks viska pagasnikusse kummikud ja ole valmis teeotsast jala vantsimiseks, sest viies aastaaeg käib täie hooga. Õpitoataks nelja korra peale (üle kahe nädala, eks) on 36 eurot, kuum tee meega käib asja juurde. Anna palun osalemisplaanist ette teada ka.
Peatse kirjutamise-kohtumiseni!

Pildid pärinevad allolevatelt aadressidelt: http://www.heatherlevine.com/index.php/project/lamps/ 
https://www.etsy.com/listing/174410468/on-sale-20-off-7-white-bell-shaped 
http://www.remodelista.com/posts/handmade-ceramic-pendant-lamps-by-natalie-page-from-bddw
http://www.amycooperceramics.co.uk/gallery/imagery-collection/


Kommentaarid