Väike jõulueelne käsitööspaa 2014

Kätte on jõudmas see aastaosa, kus piparkooke võib süüa mõõdutundetult, punane on lemmikvärv ja aeg kulgeb teisiti. Meile see meeldib! Jõuludeks valmistudes on hea mõte võtta endale pisut aega, teha mõned käsitöised teod, mis hiljem kingikotti susata ja nii täiesti mööda loovida asjandusest nimega jõulustress, mis meile siin on muide tundmata.
Sinu väike käsitööspaa ootab! Meie selleaastases protseduuride paketis leiad mitmesuguseid jõululisi teemasid. Mõned kingiks Sulle iseendale, mõned teistele. Päevaplaanis on lihtsamast lihtsamad lambivarjud, tordialus oma jõulusöömaaegsete meistriteoste esitlemiseks ja jõulupunane keraamika. Lisaks pisike üllatusõpikas.
Nagu ikka, tähendavad Jaago laagrid ka naudisklevaid söömaaegu. Laua katab  Põlva kodukohvik Tillu eesotsas perenaise Evega ning kuum kohv ja piparmünditee on käsitöö kõrvale kogu aeg võtta. 
Kosutav käsitöine puhkus algab 6. detsembril kell 10.00 ja kestab kuni umbes 19.00ni. Osavõtutasu on 32 eurot ja siia sisse mahub kõik vajalik töövahenditest kõhutäiteni välja. Jõululaagrist osasaamiseks anna palun oma tulekuplaanist teada. Kirjuta või joonista, helista või võta isiklikult nööbist kinni.
Et siis varsti näeme?

Jõulupunane keraamika õpituba
Punane värv on keraamikule tihtipeale paras peavalu. Leekivpunased glasuurid kipuvad hullupööra voolama ja annavad teiste glasuuridga segunedes igasuguseid muid ootamatuid värvikombinatsioone. Siiski on jõuluajal mittepunase keraamika tegemiseks raske vabandusi leida ja üks jõulupunane ja lumevalge küünlakoda kulub ära igaühele. Riskide maandamiseks on eseme vorm valitud nõnda, et punasel pole sellelt võimalik lahkuda ;)

Püksisääre-lambivarjud
Kas võib olla nõnda, et üks värske lamp on just nimelt see, millega kodule jõulutunne sisse puhuda? Kui nõnda, siis püksisääre-lambivari on just Sinu teema. Tegu ise on väga lihtne, sest pükste õmbleja on pool tööd juba ära teinud. Sinu ülesanne on asi lõpule viia. Ja edaspidi on sul oskus, et mistahes lambiluukerest endale võluvaid varjuga lampe meisterdada. Kõik vajalik (k.a lambivarju karkass) ootab siin.

Tordialus printsessimuinasjutust
Jõulude ajal on magustoidud teadagi poole uhkemad kui tavaliselt. Selge see, et nad väärivad esiletõstmist, kohe prae või hapukapsa kohale. Kuidas seda teha? Eks ikka jalaga tordialuse abil! Ühe sellise teemegi valmis, taaskasutusmaterjalidest ja igati keskkonnasõbralikult. Nüüd jääb Sulle veel ainult tordi tegemise vaev, mis selle teema puhul on kardetavasti see keerulisem osa ;).


Kommentaarid

  1. Oi, kulla, selle tordialuse tegemist tahaks ma küll õppida! :)
    Tordi võin vabalt teha ja suuruse näidisena kaasa tuua ;)
    Kallid teile kõigile!
    Merle

    VastaKustuta

Postita kommentaar