Jaago sõprade ring 16. oktoobril kell 18.00: petukarbid

Jaago sõprade ringi kohta sai viimati kirjatööd tehtud päris mitu aega tagasi: Miia tuli ja uus maja ja ... Seda rõõmsam on nüüd see pikk paus lõpetada ja kõiki jälle külla kutsuda. Hääst seltskonnast, lennukatest ideedest ja mõnusast isetegemisest osa saama.
Esimese tööna planeerisin meie jaoks teema, mille pealkirjaks panin petukarbid. Petu sellepärast, et kaugelt vaadates ei olegi tegu karbi, vaid "hoopis nagu poolsaare moodi saarega", täpsemalt raamatulaadse asjandusega. Selle saab koos karbisisuga raamaturiiulisse susata ja nii täiesti konspiratiivsena varjul hoida. Lähemal vaatlusel võib aga esmapilgul Lenini "Kogutud teoste" või Bronte "Jane Eyre`ina" paistnud raamat ootamatult palju salajast või avalikku kraami sisaldada.
Niisiis on plaan ühe õhtuga üks säärane tarviline karp valmis teha. Ladusama kulgemise huvides kasutame meie "pealsete" ja "kõhupoole" toormaterjalina vanu kogukaid raamatuid, mille lugemisväärtus ajapikku nulliks kahanenud. Teinekord on sellised tellised siiski ilusti kalinguri köidetud ja suurest lugematusest imeheas seisukorras. Need käiku lähevadki. Minu petukarbi kaanteks sai näiteks ilus kollane köide, mille raamatuploki asendasin sinise vanamoodi paberiga. Kaanele sattunud punakatest laikudest palun püüda end mitte eksitada, tööle kaasa elanud ja protsessist eemaldamise suhtes vastumeelsust ilmutanud assistent pidas vajalikuks punase voolimismassi abil karbile kiired omapoolsed täiendused lisada :). Nendeks loomulikult mingit kohustust ei ole.
Õpitoas saame selgeks karbitootmise põhitõed ja vajalike mõõtude võtmise, juppide väljalõikamise ja kokkupaneku. Usinamad saavad niisiis edaspidi kogu majapidamises ette tuleva pisipudi karbistada, rääkimata sellest, et kingitused hakkavad edaspidi käima ainult ilusates karpides, eks ;). Ja kui raamatupoes tundub, et kõike koju osta ei jaksa, võib raamaturiiuli seniks täita hoopis karpidega.
Et vajalikul hulgal toormaterjali soetada, antagu aga oma osalusest kohe kirjatsi või telefonitsi teada. Õpitoataks on viis eurot, sisaldades tööriistu ja juhendamist, toormaterjali, sisuploki ilupaberit ja edevaid metallnurki, mille abil karbile viimane lihv anda. Kel endal mõni tore kõvakaaneline teos, mille sisust enam suurt asja ei ole, kodus olemas, võib selle kaasa võtta. Pihta hakkame kell 18.00.
Et siis peatse kirjutamise-kohtumiseni!

Kommentaarid