Jaago suvelaager toimub 9.-10. augustil

Hää käsitööhuviline!
Oled väga oodatud Jaago käsitöötalu suvelaagrisse, mis sel aastal toimub 9.-10 augustil. Ikka Jaago talus Kurista külas.
Valisin selleaastaseid teemasid kaua. Tahtsin kokku panna programmi, mis oleks inspireeriv ja innustav, romantiline ja südamlik ning kindlasti kõigile jõukohane. Usun, et nii saigi. On kiireid-siuh-säuh-tegemisi, süvenemist nõudvaid ja ajamahukamaid teemasid, traditsioonilise käsitöö valdkonda kuuluvaid ning uusi ja ootamatuid töövõtteid. Täpsema laariprogrammi leiad siitsamast postitusest altpoolt.
Selleaastane suvelaager on Jaago käsitöötalus eriline. Esmakordselt saavad laagrilised tegutseda käsitööküünis, millel aknad-uksed ees ja ülakorrus ööbijate vastuvõtmiseks valmis. Telgiromantika, mis ilusa ilmaga on igati tore, on nüüdsest lihtsalt üks mõnus lisavõimalus.
Laagrilaua katab selgi aastal Põlva talukohvik Tillu, kelle road on igal aastal saanud palju kiidusõnu. Paljud laagrilised väidavad kogunisti, et mõistlik on tagavarakõht kaasa võtta.
Jaago käsitöötalu suvelaagrid on mõeldud hubaseks iseolemisajaks ja argipäeva põhjalikuks väljapuhkamiseks. Laagrimaks täielise osavõtuga on 55 eurot, sisaldades materjale, töövahendeid, juhendamist ja kõhutäidet (5 toidukorda ja täidetud kohvi- või teetermos igaks ajaks). Ööbimine, saun ja hea seltskond on jumalamuidu.
Rohkem infot ja registreerimine e-kirja-aadressil inga@jaagotalu.eu või telefonil +372 529 7919
Peatse kohtumiseni!
Jaago talu perenaine Inga

LAAGRI PROGRAMM*
Laupäev, 9. august
10.00-11.00 Kohalejõud ja sissesäädmine. Hommikukohv ja tee
11.00-14.00 Keraamika 
14.00-15.00 Lõunane kõhutäide
15.00-18.00 Ruhvlitega tuunitud rõivad
18.00-19.00 Pitskausid
19.00-20.00 Õhtune kõhutäide
20.00-... Saun

Pühapäev, 10.august
9.00-10.00 Hommikune kõhutäide
10.00-13.00 Muhumoodi tikandiga pross
13.00-14.00 Lõunane kõhutäide
14.00-15.00 Üllatusõpituba
15.00-16.00 Lusikakunst
Õhtune kõhutäide, kojusõit

Keraamika
Sel korral on keraamiline nõutoorik laagrilisi juba ees ootamas. Sinu osaks saab see mõtteline peenar täis külvata- õisi, kõrsi, varsi, seemneid, lehti, lilli, minugipoolest kasvõi seeni. Kõige krooniks kaas. Et "lõuend" on valmis, tuleb tulemus tõeliselt rikkalik ja pilkupüüdev- aega ju on!

Ruhvlitega tuunitud rõivad
Üks võimalus vanale hilbule vurtsu lisada on kitsaste rüüside - ruhvlite - abil. Villane krookriba hoiab hästi vormi ja teeb ka kõige igavama kampsuni, kardigani või seeliku kelmikaks. Peoga pärleid lisaks ja peadki linna minnes väga ettevaatlik olema- kui peale ei passi, krabatakse ära nii seelik kui selles olev tütarlaps ;)

Muhumoodi tikandiga pross
Muhu naised juba teavad, kuidas elu ilusaks teha- tuleb see täis tikkida! Alustada on paras peopesasuurusest prossist. Valmistame värvilisest kraasivillast vilditud prossitooriku ja katame selle peenvillasest lõngast õitsvate lillede, maasikate ja muu muhukraamiga. 

Pitskausid
Kui vaid suppi saaks pitsilisest kausist süüa! Oleks elu kohe naksti! kraadi võrra kenam. Oot, aga päris võimatu see ju pole... Käiku lähevad heegeldatud pitslinad ja PVA-liim.

Lusikakunst
Vanad lusikad on justkui kõige igavamad asjad maailmas. Teisest küljest uskumatult mitmekülgne taaskasutustooraine- odav, kergesti kättesaadav ja vastupidav. Mõnus teema, et oma vihasem ja jõulisem külg välja tuua, sest tööriistadeks on haamrid, tangid, viilid ja puurid.

*Võib olla üsna kindel, et laagri kavas toimub vähemalt miskiseid muutusi. Jätame endale selle õiguse :), sest ausalt, need kõik on parimatega kavatsustega.

Kommentaarid