Jaago sõprade ring 5. aprillil: munavärvimistalgud

Meie kandis on kevad segaduses ega tea otsustada, kas nüüd siis ikkagi olla või mitte. Maa on vahelduvalt valge ja roheline ja must vahel lausa mitu korda päevas. Kindel on aga see, et vaatamata aastaaja eksistentsiaalsetele eneseotsingutele tulevad kevadpühad igal juhul ja suur munasöömine koos nendega.
Meie peres on munad suures aus. Armastame neid keedust peast ja praetuna, kõvade ja poolpehmetena, koogi sees ja munasoustis. Kõige toredamad keedumunad on aga ikkagi need lihavõtteaegsed: värvitud. Nende juures on kõik tore- värvimine, kokku- ja lahtipakkimine, koksimine ja söömine. Seepärast korraldamegi neljapäeval, 5. aprillil Jaagol ülestõusmispühade ettevalmistavad munavärvimistalgud. Teeme klassikalisi üllatusmune, s.t mune kaunistuskraamiga kokku ja peale keetmist jälle lahti pakkides. Sünteetilisi värvaineid ei kasuta üldse, potti paneme hoopis punast kapsast, jõhvikaid, klassikalist sibulat ja muid mõnusaid looduslikke värve. Kõik tulijad võtavad kaasa oma isiklikud munavärvimiskogemused ja jagavad neid loodetavasti lahkelt teistega. Vastomandatud nipid saate siis täies ilus käiku lasta kohe järgneval nädalavahetusel.
Et sel korral on juhendajateks natuke nagu kõik, siis õpetamistasu üldse ei ole. Palun võtke aga purkipanekuks kaasa poolteist eurot, et mune ja looduslikke värvivahendeid varuda. Veel võtke võimalusel kaasa sibulakoori (elu on näidanud, et nende kiloga müümisele on kauplused miskipärast tõrges ja meie enda sibulad on juba otsas) ning kindlasti  lapsed- omad või laenatud. Tulge kasvõi kogu perega. Tulekust ja osalejate hulgast anna teada, siis saan vajalikus koguses mune varuda.
Muuhulgas proovime teha lehemustriga helesiniseid haldjamune, umbes selliseid, nagu pildil, mis pärit http://www.countryliving.com/ lehelt. Muide, õde saatis mulle ühe hieroglüüfidega pikitud lingi analoogsetest munadest ja tegemisõpetusest, aga peale esimest vaatamist see link minul enam ei avane-ligipääs KEELATUD. Ju pidasid hiinlased kapitalistliku  maailma ligipääsu lehele ohtlikuks ja panid kinni :) või kartsid, et keegi vehib nende munaideed sisse. Jätsin aga tegemisjuhised enam-vähem meelde, seega saame järele proovida.
Ilusat ülestõusmispühade-eelset aega ja peatse kohtumiseni!
Inga
http://www.jaagotalu.eu/

Kommentaarid