Jaago sõprade ring 25. märtsil: rõõmurullikausid


Mõtlesin hirmus pikalt, mida seekordsel kohtumisel ette võtta. Johan küsis, mille üle ma pead murran. Seleltasin siis, et ühtegi head mõtet ei tule pähe, mida neljapäeval õpetada. Poja teatas seepeale, et "õpeta tädidele ükskord ometi kausse tegema".
Sellenädalasel neljapäeval kohtumegi niisiis Jaagol üheskoos savi seltsis. Teeme rõõmurullikausse, üks näide meie keraamikaringis tehtud tööst on pildil näha. Savist veeretatud "kaneelirullid" sätime vormiks võetud anuma siseküljele mõnusaks mosaiigiks, seest silume kausi siledaks, väljast jääb ühke muster näha.
Kaasa oleks vaja võtta vormiks sobiv majapidamises leiduv siledapinnaline kauss (plastmassist, metallist, klaasist, ....). Oluline on, et kauss suu suunas üha laiemaks läheks, kitseneva suuga kausist ei saa tehtud tööd muidu kätte. Võib võtta ka mitu kaussi, mis mugavasti üksteise sisse passivad, siis hakkavad ka savist tööd karukaussidena kenasti kuhja sobima. Kõige suurem läbimõõt, mida luban, on 20 cm, muidu ei mahu mul tööd ahju küpsema ära :).
Materjaliraha arvutame kohapeal vastavalt tehtud kausside hulgale, ühe kuni 20cm läbimõõduga kausiteo maksumuseks võib arvestada 50.-. Siia on arvestatud savi ja põletus, glasuurimisest ja glasuuridest räägime järgmisel korral.
Kohtumiseni ikka kell 18, kui tee on väga porine, siis jäta auto parem teeotsa ja võta viimased 60 meetrit jala.

Kommentaarid