Neljapäeval, 11. veebruaril kohtume järjekordses Jaago sõprade ringis. Ikka kell 18, ikka Jaagol. Sedakorda pistame nina sisse mitmete hobi- ja kodukäsitööliste meelisharrastusse: decoupage`i ehk nn. salvrätitehnikasse. Mõte tuli eelmisest kohtumisest, aitäh Imbi!
Selle tehnika abil saab tavalisest salvrätist välja lõigatud motiividega kaunistada puitu, klaasi, portselani, savi, metalli, pappi, peegleid, küünlaid jne. Sõna ise tuleb muide prantsuse keelest ja tähendab ei midagi muud kui lõikama (decouper). Seda aga oskab igaüks :) Seega jälle tore lihtne teema, jõukohane ka päris algajaile.
Tasku pista 85.-, ese, mida soovid kaunistada, väikesed teravad käärid (näiteks küünekäärid) ja soovi korral ilusate piltega salvrätte. Jaagol on olemas vajalikud lakid-liimid ja salvrätid.
Kohapeal saad endale soetada ka puidust karbikesi, mis on selle tehnika jaoks hästi sobivad. Sel juhul aga võta kaasa veel paarkümmend lisakrooni.
Koghtumiseni Jaagol!

Kommentaarid

  1. meie siinses käsitööringis tuleb ka järgmisena salvrätitehnika teemaks :) kuulukse, et asi on nii edasi arenenud, et kui varem küünlale motiivi pannes tuli pärast valvata küünla sulamisel, et motiiv ära ei põleks, siis nüüd on see tõeliselt ohutu, et lakid arenenud vist. nu näis. keelekõrv täpsustab, et "decouper" on lahti lõikama ja "couper" on lõikama :D Edu teile!
    Merle

    VastaKustuta

Postita kommentaar