Jaago talu keraamika


Keraamika on minu suur armastus. Nakatusin savipisikuga juba üle kümne aasta tagasi ega tahagi sellest viirusest lahti saada. Tahan seda hoopis teistega jagada. Sellepärast saab Jaagolt minu saviarmastust endaga koju kaasa viia. Valida võib selle seast, mis juba valmis tehtud või tulla hoopis mõne päris oma salamõtte või ideeanumaga.

Jaago talu keraamika on tehtud ehtsast Lõuna-Eesti punasavist, millel tore telliskivipunane toon. Sedasorti materjali kasutasid ka potisetud, kes oma nõudevankritega mööda Eestit liikusid ja perenaistele kausse-kanne müüsid. Punasavi hoiab hästi sooja ja on sellepärast eriti hää mahukaks kohvikruusiks või teetassiks. Küll peab arvestama, et mitmeks päevaks ei tasu sedasorti nõusse vedelikku jätta: vettpidava glasuuri all on soojapidav poorne savikiht (umbes nagu savist lillepott), mis end pikapeale niiskust täis imab. Niisiis kasuta oma nõusid, et pakkuda sealt sooja südamega tehtud häid sööke ja jooke ning pista lilled mõnda teise anumasse ;)

Kommentaarid

  1. Tere, - kas te suudaksite nuputada välja ka sellise http://et.wikipedia.org/wiki/Okariin , http://www.kitarripood.ee/ocarina-premium instrumendi? savist. ap

    VastaKustuta
  2. ..andrespind@gmail.com..

    VastaKustuta

Postita kommentaar