Karuvabriku jänkupurgid



Viimane aeg leiab mind ülepeakaela uusi loomi ja lõikeid leiutamast. Mul on teooria ka, miks just nii, aga sellest võin kõnelda mõni teine kord ;). Praegu on hoopis huvitavam see, et tunnen end loojarollis äraütlemata enesekindlalt. Küllap olen kõnelnud sellest karuotsimisajastust, mille iga lõikel tehtud muutuse pidin kõige aeganõudvamal kombel läbi proovima nõnda, et õmblesin mõmpsi valmis. Vaatasin just eile jälle läbi selle piraka kasti, mis mu varaseid karusid sisaldab - päris lõbus!


Nüüd aga töötan nõnda, et joonistan, joonistan joonistan, siis teen lõike ja- imeime!- enamasti klapib see kohe. Tea millest see tuleb? Ettevaatlikult julgeks oletada, et need kümned mõmpsid, mida olen õmmelnud, on oma jälje jätnud. Olgu kuidas on, olen sellest rõõmus ja elevil, sest ühtäkki tundub, et piire polegi. Nii sündiski riburada suure nunnu pea ning väikeste käpakestega kawaii-mõmmi, meie pere uus lemmik rebane Semu ja juuresoleval piltidel nähtav jänkupreili.


Karuvabriku tootevalikusse toob see samuti uusi tuuli. Nüüd ja edaspidi saab meilt kaasa viia selliseid pikakoivalisi jänesetüdrukuid ja -poisse sisaldavaid plekkpurke, nagu pildil näha. Sangaga varustatud purk maksab 30 eurot ning sisaldab kõike vajalikku ühe mõnusa jänku sünniks, aga- pane nüüd tähele!- sellises vormis, et Sinu hooleks jääb vaid mõnus käsitöö. Valmis on masinal õmmeldud "jänkunahk" koos kõrvade ja käppadega, täitematerjal, näodetailid. lõiked rõivaste valmistamiseks, tööjuhised ja õmblemiseks-toppimiseks vajalik - bambuspulk, nõelad-niidid-nööpnõelad. Sinu valik, kas teed poisi või tüdruku.



Jänkupurk on suures osas taaskasutusmaterjalidest. Kaisukad sünnivad vanadest villastest kampsunitest, mis on hargnematuks harutatud. Täiteks on mööblitööstuses üle jäävad vatiiniribad ning ka pakend on taaskasutusmaterjalist- suurköökides kasutatav konservipurk, mis ämbriks tuunitud. Hiljem võid seda kasutada jänese eluasemena või lihtsalt hoiupurgina.


Et kaisukad ärkavad pärispäriselt ellu siis, kui kui neile lugu kaasa anda, on kindlalt mõistlik nad rõivastada ning aksesuaaridega varustada. Lase nende valmistamiseks käiku igas majapidamises leiduvaid kangajuppe ja kasutusest kõrvale või väikeseks jäänud puuvillasest või linasest riideid. Juhised jänkurõivaste valmistamiseks leiad samuti purgist.
Mõnusaid jänkusid!


Jänkupurgi hind on 30 eurot.



Kommentaarid